09 612 40 300 abilis(at)abilis.fi LAHJOITA
"Kanssamme autat siellä missä tarve on suurin"
Voit tehdä myös lahjoituksen Abilis-säätiön MobilePay-numeroon: 25090. Kiitos, että välität! ❤

Pandemian hellittäessä avuntarve on yhä suurempi

Pandemian hellittäessä avuntarve on yhä suurempi

Koronakriisin aiheuttama lama voi aiheuttaa heikoimmin toimeentulevissa maissa nälänhädän, jossa pahimmin kärsivät he, joilla ei ole mitään. Kehitysmaissa vammaiset ihmiset joutuvat usein kerjäämään kadulla ja heillä ei todella ole mitään: ei edes oman perheen tukea, saati koulutusta.

On inhimillistä ja oikein pitää huolta siitä, ettei inhimillinen katastrofi käy kohtuuttomaksi köyhissä maissa. Sixten Korkman on peräänkuuluttanut valistunutta itsekkyyttä: globaali keskinäisriippuvuus tarkoittaa sitä, ettei ole Suomenkaan etu antaa terveyden, hyvinvoinnin ja talouden kehitysmaissa entisestään romahtaa.

YK:n ruokaohjelman WFP:n johtaja varoittaa nälänhädästä, jossa 300
000 ihmistä voi kuolla nälkään joka ikinen päivä ja jossa ihmiset joutuvat myymään viimeisen omaisuutensa hengissä pysymiseen. Nyt on siis mitä tärkeintä pitää huolen toimivista kehitysyhteistyöhankkeista, joita mm. Abiliksella on.

Osallistu poliittiseen keskusteluun, vaadi päättäjiltä kehitysyhteistyötä ja globaalia solidaarisuutta. Muistuta vammaisten oikeuksista. Kerro päättäjille, mitä toivoisit heidän tekevän.
Twiittaa tai lähetä heille sähköpostia. Käytä aihetunnistetta #LeaveNoOneBehind ja kerro, kenestä sinä olet huolissasi.

Esimerkiksi heinäsirkkojen koettelemassa Etiopiassa, jossa minunkin lahjoittamillani varoilla on hankittu vammaisille ihmisille kangaspuita, on kuluneena talvena ollut käynnissä onnistunut Abiliksen tukema
hanke: Hope for the Blind on etiopialainen vammaisjärjestö, joka tuottaa villakangasmattoja ja työllistää kutojina näkövammaisia.
Mahdollisuus työhön ja toimeentuloon on nyt olennaista kehitysmaiden vammaisille.

Abilis tukee satoja pieniä vammaisjärjestöjä Afrikassa ja Aasiassa.
Yksittäiset projektirahoitukset ovat pieniä, keskimäärin alle 8 000 euroa, mutta tehokkaita. Tämä rahasumma on mahdollistanut konkreettisten projektitoimintojen toteutuksen, kuten koulutusta vammaisille henkilöille ja heidän perheenjäsenilleen, materiaalin ja laitteiden hankintaa sekä erilaista tukea toimeentulon ylläpitoon ja elinolosuhteiden kohentamiseen kehitysmaaolosuhteissa. Lahjoittamalla Abilikselle voit olla varma, että tuki menee perille ja vaikuttaa. Tee
lahjoitus: www.abilis.fi/lahjoita/ [1]

Monet suomalaiset kehitysyhteistyöjärjestöt tekevät koronan vastaista työtä esimerkiksi levittämällä ajantasaista tietoa, tukemalla pakolaisasutusalueita, tarjoamalla hätäapua ja rahoittamalla terveydenhuollon palveluita. Kehitysyhteistyö ja kansalaisyhteiskunta tarvitsevat puolustajansa, vaikka itse kullakin voi olla huoli myös omasta ja läheisten terveydestä ja taloudesta.

Pandemian hellittäessä avuntarve tulee olemaan entistäkin suurempi kehittyvissä maissa, missä yhteiskunnan turvaverkot ovat vasta rakenteilla. Nyt ei ole käpertymisen, vaan globaalin solidaarisuuden – tai Korkmanin sanoin valistuneen itsekkyyden – aika.

Rosa Meriläinen