top of page
Etsi
  • Writer's pictureAbilis

Abilis-säätiö on saanut uuden hallituksen toimikaudelle 2022-2023

Päivitetty: 14. helmik. 2022

Abilis-säätiön uusi puheenjohtaja on pitkän linjan kansalaisaktivisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Amu Urhonen. Hän on toiminut Abilis-säätiön hallituksessa vuodesta 2010 lähtien. Koulutukseltaan Amu on teologian maisteri ja sosiaalipolitiikan asiantuntija. Lisäksi Amu on seksuaalineuvoja, jonka erityisosaamista ovat vammaisten naisten oikeudet.


Huippu-urheilija Esa-Pekka Mattila on Abilis-säätiön uusi varapuheenjohtaja. Hän on toiminut Abilis-säätiön hallituksessa vuodesta 2020 lähtien. Esa-Pekka on koulutukseltaan kauppatieteilijä, jonka erityisosaamista on johtaminen, talous ja yritysjuridiikka. Esa-Pekka on myös Abilis Consulting Oy:n hallituksen jäsen.


Hallituksessa jatkavat Anca Enache, Henrik Gustafsson ja Jan-Mikael Fredriksson. Anca on ollut Abilis-säätiön hallituksen jäsen vuodesta 2018 lähtien. Hän työskentelee kehittämispäällikön tehtävissä ja edistää eri tavoin syrjittyjen ryhmien ihmisoikeuksia luottamustehtäviensä kautta. Ancan erityisosaamista ovat vähemmistöjen oikeudet. Toista kautta Abilis-säätiön hallituksessa aloitteleva Henrik on puolestaan juristi, joka tuntee YK:n vammaissopimuksen ja on perehtynyt sen tulkintaan ja täytäntöönpanoon. Henrikin tavoin myös Jan-Mikaelista tuli hallituksen jäsen vuonna 2020. Jan-Mikael on vertais- ja vapaaehtoistoiminnan ohjaaja ja kokemuskouluttaja, joka on toiminut pitkään varsin monipuolisesti vammaispolitiikan ja vammaisten oikeuksien kentällä sekä työssä että vapaaehtoisena. Yliopistossa hän on opiskellut psykologiaa, mediakasvatusta ja Morita-terapiaa.


Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Maija Koivisto ja Tytti Matsinen. Maija on koulutukseltaan kasvatustieteilijä. Parhaillaan hän työskentelee väitöskirjatutkijana hankkeessa Tyhjä syli. Kuurot naiset, avioliittolaki, pakkoabortoinnit, ja -sterilisaatiot Suomessa vuosina 1929-1970. Maijalla on kokemusta vammaisaktivismista, edunvalvonnasta sekä kehitysyhteistyöstä. Tytti on puolestaan diplomi-insinööri ja teologian maisteri, joka työskentelee tällä hetkellä laatu- ja vastuullisuusasiantuntijan tehtävissä. Hänen erityisosaamistaan ovat ihmisoikeusperustaisuus ja vammaisten henkilöiden oikeudet, tulosjohtaminen ja laatutyö sekä kehitysmaiden olosuhteet. Tytillä on vankkaa kokemusta ihmisoikeustyöstä ja vaikuttamisesta. Sekä Maijalla että Tytillä on useita kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä vammaissektorilla.


Nikolai Klix jatkaa hallituksen varajäsenenä jo toista kautta. Koulutukseltaan hän on filosofi, joka on perehtynyt valtio-oppiin ja Latinalaiseen Amerikkaan. Parhaillaan Nikolai toimii väitöskirjatutkijana.


Abilis-säätiön uusi hallitus henkii monipuolista osaamista sekä vankkaa vammaisasioiden ja kehitysmaaolosuhteiden tuntemusta. Hallituksen jäsenet haluavat tukea kehitysmaissa asuvien vammaisten ihmisoikeuksia ja edistää globaalia vammaisliikettä. He haluavat antaa oman osaamisensa Abilis-säätiön käyttöön, matkustaa ohjelmamaihin ja tavata vammaisia ihmisiä, joita Abilis tukee. Eri vammaisryhmien edustajina hallituksen jäsenet ymmärtävät vammaisten ihmisten arkea ja voivat käydä vertaistuellisia keskusteluja tapaamiensa ihmisten kanssa kehitysmaissa.


Abilis-säätiötä viime vuodet johtanut Sari Loijas ja hallituksen jäsen Eeva Tupi luopuivat hallitustyöskentelystä. Abilis kiittää Saria ja Eevaa arvokkaasta työstä säätiön eteen. He ovat olleet luotsaamassa Abilista kohti uutta nelivuotista rahoituskautta, joka on Abiliksen näkökulmasta valoisa. Haasteellisesta maailmanlaajuisesta tilanteesta huolimatta Abilis pystyy jatkamaan työtään vammaisten ihmisten auttamiseksi paremmin kuin koskaan ennen. Sydämelliset kiitokset Sari ja Eeva!


Pidetään toisistamme huolta!


Abilis-säätiö75 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page