09 612 40 300 abilis(at)abilis.fi LAHJOITA
"Kanssamme autat siellä missä tarve on suurin"
Voit tehdä myös lahjoituksen Abilis-säätiön MobilePay-numeroon: 25090. Kiitos, että välität! ❤

Silva Belghiti videotervehdys

Silva Belghiti
Viittomakielinen näyttelijä & Abilis-säätiön kummi

Hei! Olen Silva Belghiti, viittomakielinen näyttelijä ja Abilis-säätiön kummi jo neljän vuoden ajan! Kuinka ryhdyin Abilis-säätiön kummiksi? Kun opiskelin Teakissa, minua haastateltiin näyttelijänurastani kuurona, samalla minulle kerrottiin Abilis-säätiöstä. Minusta säätiön toiminta vaikutti tärkeältä. Myöhemmin minua pyydettiin säätiön kummiksi ja vastasin mielelläni kyllä!

Kuinka tutustuin kummina säätiöön? Matkustin säätiön työntekijöiden kanssa Ugandaan keväällä 2019. Olimme viikon tutustumassa eri projekteihin, joita Abilis-säätiö rahoitti. Tutustuimme eri projekteihin. Projektirahoituksella vammaiset ihmiset ostivat esim. tavaroita tai eläimiä (lehmiä), jotta he pystyisivät selviämään itsenäisesti. Matka oli mieleenpainuva ja kokemusrikas. Viikon aikana oli paljon ohjelmaa, päivän aikana 2-3 projektivierailua. Katselimme ja tutustuimme erilaisiin projekteihin. Erityisesti yksi projektivierailu jäi mieleeni ja sydämeeni, sillä kävimme kuurojen koulussa. Olen itse kuuro, joten samaistuin heihin helposti. Oli ihana nähdä paljon kuuroja lapsia viittomassa. Myös lapset näkivät, että olen oikea kuuro ja pystyn matkustamaan. Tämä on tärkeä esimerkki näyttää heille.
Abilis-säätiö voitti ansaitun maailmanparantajapalkinnon viime keväänä! Abilis on konkreettinen toimija, jonka rahoittamat projektit vaikuttavat kehitysmaissa yhteiskuntaan, missä vammaiset ihmiset hyväksytään ja kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia kunnioitetaan.