TAVOITTEET

Tavoitteet

Abilis-säätiö tukee kehitysmaissa toimivien vammaisjärjestöjen mahdollisuuksia edistää ihmisoikeuksien toteutumista ja vammaisten huomioimista yhteiskunnassa. Avustustoiminnan painopisteinä ovat vammaisten osallisuus ja voimaantuminen, itsenäinen elämä, koulutus ja työllistyminen. Kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ryhmät kuten vammaiset tytöt, lapset ja naiset ovat toiminnan keskiössä.

Abilis-säätiö pitää tärkeänä, että kehitysmaiden vammaiset ihmiset tunnistavat oikeutensa ja mahdollisuutensa toimia aktiivisesti omien elinolosuhteidensa kohentumiseksi.

Itsenäinen elämä

Vammaisuudesta johtuva syrjintä ja syrjäytyminen on yleistä eri puolilla maailmaa. Abilis pyrkii toiminnallaan vähentämään syrjinnän ja syrjäytymisen

Lue lisää

Ihmisoikeudet

Vammaisten henkilöiden ihmisoikeudet ovat Abilis-säätiön työn perusta. Vuosittain se rahoittaa kymmeniä ihmisoikeushankkeita.

Lue lisää

Työllistäminen

Vuosittain noin puolet rahoitustoiminnasta kohdistuu vammaisten ihmisten toimeentulon hankintaan ja köyhyyden vähentämiseen.

Lue lisää

Tytöt ja naiset

Vammaisten tyttöjen perusopetuksen ja vammaisten naisten luku- ja kirjoitustaidon edistäminen ovat tärkeitä painopisteitä säätiön rahoitustoiminnassa.

Lue lisää

Lapset

Abilis-säätiö pitää tärkeänä tukea vammaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä, sosiaalista kanssakäymistä ja harrastustoimintaa.

Lue lisää

Tukea ruohonjuuritason vammaisjärjestöille

Abilis-säätiön avustustoiminta kohdistuu kehitysmaissa maaseutuoloissa toimivien ja aloittelevien vammaisjärjestöjen tukemiseen.
TUE TYÖTÄMME LAHJOITUKSELLA
bursa escort