top of page
Etsi
  • Writer's pictureAbilis

Ukrainan vammaisia ihmisiä ei saa unohtaaValtaosa vammaisista ukrainalaisista ei pääse pakenemaan, vaan ovat sidottu kotiin tai laitokseen. Olosuhteet ovat ankeat. Lisäksi usein pommisuojat ovat esteellisiä ja vaikeita paikkoja selviytyä. He, jotka pääsevät pakenemaan tarvitsevat kuitenkin apua turvapaikan löytymiseen ja tukea evakkona selviytymiseen.


Ukrainassa on rekisteröitynä ainakin 2,7 miljoonaa vammaista ihmistä. Tämä on yli puolet Suomen väestöstä.

Abilis-säätiö kerää rahaa ja kanavoi sitä luotettaville vammaisjärjestöille, jotka tuntevat vammaiset ja heidän tarpeensa. Tilanne Ukrainassa elää ja muuttuu jatkuvasti. Seuraamme tilanteen kehitystä koko ajan.


Paikalliset vammaisjärjestöt, jotka Abilis tuntee usean vuoden ajalta, ovat tärkeässä roolissa. He auttavat hankkimaan kaikkea tarvittavaa, ruokaa, vettä, lääkkeitä, vaatteita ja vievät vammaisia ihmisiä turvaan Ukrainan länsiosiin tai ulkomaille. Myös henkistä tukea tarvitaan, koska kuukausia jatkunut epävarmuus koetteli jo ukrainalaisten voimavaroja. Nyt kriisi on traumatisoinut ihmisiä.


Ole mukana tukemassa Ukrainan vammaisten ihmisten elämää ja selviytymistä. Kaikki Ukrainaan lahjoitetut varat käytetään heidän tukemiseensa ja selviytymiseensä.


Lahjoita MobilePay 25090 tai www.abilis.fi/lahjoita


Voit tehdä myös perinteisen tilisiirron:


Helsingin OP Pankki, FI71 5541 2820 0200 72, SWIFT OKOYFIHH


Nordea Pankki, FI41 1279 3000 5091 88, SWIFT NDEAFIHH


Viestikenttään: ”Ukraina”


Rahankeräysluvan numero: RA/2020/1302

425 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page