top of page
Etsi
  • Writer's pictureAbilis

Hallituksen esittely: Tytti Matsinen

Kuka olet? Kuvaile itseäsi ja taustaasi vapaasti.


"Olen Tytti Matsinen, näkövammainen vaikuttaja ja laatutyön asiantuntija. Työskentelin vajaan vuosikymmenen vammaisten henkilöiden oikeuksien parissa kehitysyhteistyösektorilla, jossa tein pääasiassa vaikuttamistyötä Suomen ulkopolitiikan parissa sekä kansainvälisellä tasolla. Tällä hetkellä toimin vammaisliikkeessä luottamustoimieni kautta. Abiliksen lisäksi toimin Näkövammaisten liiton sekä Euroopan sokeiden unionin hallituksissa. Päivätyönäni vastaan tällä hetkellä Jyväskylän kauppakorkeakoulun laatu- ja vastuullisuusasioista. Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri ja teologian maisteri."


Millaista elämäsi on tavallisessa arjessa?


"Olen touhukkaan pikkulapsen äiti ja vietän aikaani paljon hänen kanssaan kotiaskareissa ja leikkipuistossa. Vapaa-aikaa on tässä elämänvaiheessa vähän, mutta sen vähän mitä on, käytän mielelläni käsitöihin ja podcastien tai äänikirjojen kuunteluun. Haaveilen siitä, että maailma taas joskus avautuu ja pääsen viettämään aikaa ystävieni kanssa."


Mikä sai sinut lähtemään mukaan Abiliksen hallitukseen? Entä mitä odotuksia sinulla on kaksivuotiselle hallituskaudelle?


"Minua pyydettiin mukaan ja pyyntöön oli helppo suostua. Arvostan Abiliksen työtä ja olen kiinnostunut tutustumaan siihen tarkemmin myös sisältä päin. Toivon saavani hallituskauden aikana käyttää osaamistani ja verkostojani säätiön työn hyväksi ja pääseväni osallistumaan vammaisten ihmisoikeuksien edistämiseen."


Mikä on mottosi?


"En oikeastaan ole mottoihminen. Sosiaalisessa mediassa olen kuvannut olevani ”oman elämäni harjoittelija”. Haluan katsoa ja oppia katsomaan itseäni ja muita ihmisiä armollisin silmin."


Mikä on rohkein tekosi? Miksi?


En osaa vastata tähän.

153 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page