top of page
Etsi
  • Writer's pictureAbilis

Hallituksen esittely: Varapuheenjohtaja Esa-Pekka Mattila

Kuka olet? Kuvaile itseäsi ja taustaasi vapaasti.


"Olen Esa-Pekka Mattila, 32-vuotias espoolainen. Päätoimisesti olen pyörätuolikelaaja ja olen edustanut Suomea mm. Lontoon, Rion ja Tokion paralympialaisissa 100 metrin matkalla. Tämän lisäksi opiskelen vielä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Minulla on kattava tausta järjestöpuolella ja toimin tälläkin hetkellä Abiliksen lisäksi useassa järjestössä luottamustoimissa."


Millaista elämäsi on tavallisessa arjessa?


"Tällä hetkellä hyvin harjoituspainoitteista. Kalenteri menee harjoitusohjelman mukaan ja muut menot sitten sen sekaan. Koronan aikana koti on tullut tutuksi, niin kuin varmasti kaikille muillekin. Vapaa-ajalla etenkin leffojen ja sarjojen katsominen kuuluu arkeen sekä tietokonepelien pelaaminen."


Mikä sai sinut lähtemään mukaan Abiliksen hallitukseen? Entä mitä odotuksia sinulla on kaksivuotiselle hallituskaudelle?


"Aloitin Abiliksessa vuonna 2020. Ensisijaisesti halusin mennä hieman epämukavuusalueelleni. Järjestötaustasta huolimatta toimiminen säätiön hallituksessa ja kehitysavun parissa oli minulle uutta. Samalla koen, että voin omilla vahvuuksillani myös auttaa Abiliksen toimintaa. Abilis tekee mielestäni hyvää ja laadukasta työtä ja tämä tunne on vahvistunut viimeisen kahden vuoden aikana. Seuraavan kaksivuotisen kauden aikana haluan vahvistaa Abiliksen jo valmiiksi hyvin tuloksellista toimintaa."


Mikä on mottosi?


"Tekeminen on rohkeutta."


Mikä on rohkein tekosi? Miksi?


"Lopetin KY ry:n pääsihteerin työt 2019 syksyllä ja jatkoin omalla rahoituksella urheilu-uraani päätoimisesti, jotta pääsisin Tokion paralympialaisiin. Vaikka Tokion tulos itseäni ei miellyttänyt, niin silti jo pääseminen sinne oli oma saavutuksensa. Samalla vuoden 2021 kisakausi oli tuloksellisesti parhain ja sain kylkiäisenä ensimmäisen aikuisten kisojen arvokisamitalin Puolan 2021 EM-kisoista."

62 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page