top of page
Etsi

Radikaalia toimintaa

Parasta Abiliksessa on havaita voimaantuminen. Nähdä, kuinka ujo vammainen ihminen muuttuu määrätietoiseksi, verkostoituneeksi yrittäjäksi ja vaikuttajaksi, joka puhuu unelmistaan ja tavoitteistaan. Tai kokonainen ryhmä yhdessä työskenteleviä ja yhteiskuntaa parantavia ihmisiä. Siihen riemuun ei kyllästy koskaan. Se on todiste siitä, että jotain on tehty oikein.


Ei ole itsestään selvää, että vammaiset ihmiset saavat tilaisuuden. Päinvastoin: vammaiset ihmiset jäävät kehitysmaissa varsin usein ilman koulutusta, puhumattakaan työpaikasta. Ideoita heillä kyllä olisi, mutta ei rahaa toteuttaa niitä.


Abilis tukee vammaisten ihmisten ja heidän yhteisöjensä omaa toimintaa kehitysmaissa. Luotamme vammaisten ihmisten omaan asiantuntemukseen. Tämä on ainutlaatuista ja radikaalia tässä maailmassa, jossa vammaiset ihmiset ovat perinteisesti olleet toiminnan kohteena.


Abiliksen rahoittamissa hankkeissa raha todella hyödyttää vammaisia ihmisiä, eikä mene ei-vammaisten työntekijöiden palkkoihin.

Abilis tuntee vammaisuuden laajasti ja jakaa tietoa vammaisten ihmisten oikeuksista ja tarpeista valtavirran kehitysyhteistyön ja humanitäärisen avun toimijoille. Tälle työlle on tarvetta, sillä vammaisuus on monille niistä varsin tuntematon aihe, eivätkä ne ole toiminnassaan huomioineet vammaisten ihmisten tarpeita.


Abilis on maailmanlaajuinen vammaisten ihmisten verkosto. Kokemusten ja tiedon vaihto on tärkeä maailman muuttamisen keino. On yllättävää, kuinka usein kokemukset ovat samanlaisia riippumatta siitä missä asuu. Toisaalta täysin erilaisista kokemuksista saada ideoita ja perspektiiviä. Vammaisena ihmisenä suhtaudun tähän verkostoon myös vähän tunteellisesti: minne tahansa menenkin, siellä on minun joukkoani. Sitä yhteyttä ja yhteistyötä kuvaa Abiliksen logo, solidaarisuuden sydän.


Tämä vuosi on Abiliksen 25. toimintavuosi. Kokemus on osoittanut, että ideamme kantavat. Ruohonjuuritason hankkeiden tukeminen on kohentanut vammaisten ihmisten asemaa lähiyhteisöissään ja koko yhteiskunnassa.





Amu Urhonen

Abilis-säätiön puheenjohtaja

90 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page